15 april 2021

Online congres Multiprobleemgezinnen

Het online-congres over het werken met multiprobleemgezinnen staat dit keer in het teken van verbinding.

Complexe- en meervoudige gezinsproblematiek kan een enorme impact hebben op verschillende levensgebieden binnen gezinssystemen. Inmiddels is duidelijk dat er geen eenvoudige, duurzame oplossingen zijn voor de opeenstapeling van problemen waarmee ouders en kinderen binnen deze gezinnen te maken hebben. 

De kwaliteit van de hulpverlening is van essentieel belang in het werken met deze gezinnen. De aard en omvang van de problematiek vraagt om specifieke kennis en toepassing van interventieprogramma's gebaseerd op (enige) evidentie betreffende hun werkzaamheid. Maar boven alles is de werkrelatie verschrikkelijk belangrijk. Hoe slaag je erin om als professional de verbinding te maken met de gezinsleden? Hoe helpt je de verbindingen tussen gezinnen verbeteren? En de verbinding tussen het gezin en hun sociale omgeving? Hoe kom je tot daadwerkelijke zelfregulatie en eigen regie? Wat kunnen we met een systemische aanpak van gezinsproblematiek op weg naar eigen kracht? Welke concrete tools zijn beschikbaar in het praktisch werken met multiprobleemgezinnen? Hoe kun je veerkracht en eigen kracht stimuleren, zonder gezinnen aan hun lot over te laten?

Op deze en andere vragen gaan ervaren sprekers in tijdens dit online congres. De videocolleges zijn vanaf de start van het congres 30 dagen te bekijken in een gebruikersvriendelijke beveiligde leeromgeving. 

Programma

Prof. Dr. Rudi Roose [Universiteit van Gent ] - Inleiding in de multiproblematiek en de brug naar zelfregulatie

Dr. Aurelie Lange [Family Psychology Mutual] en Drs. Marije Eigendaal [De Viersprong] - Gezinsondersteuning ter preventie van criminaliteit

José Koster [Verheldering & Inzicht] - Werken in verbinding met ouders

Drs. Annemarie de Beer [Gemeente Amsterdam] - Werken met overlastgevende gezinnen 

Drs. Sanne van der Kleij [van Montvoort] - Verbinding en regie

Giel Vaessen [Kinkindekabel] - De survival toolbox voor professionals die met multiprobleemgezinnen werken 

Drs. Katrien De Vuyst [Prisma] en Drs. Bruno Hillewaere [Euthopia] - Systemisch behandelen van multiprobleemgezinnen

Dr. Guido van de Luitgaarden [Euregionaal Congresburo] - Moderator 

Notities

Accreditatie Register Vaktherapie: 7 punten.

 

De prijs voor deelname aan deze dag is € 295,00 ex. 21% BTW en inclusief:

  • Bewijs van deelname en (indien van toepassing) bijschrijving van registerpunten

Ben of word je abonnee van de gratis nieuwsbrief van Blik op Hulp, dan ontvang je € 20,00 korting op het vroegboektarief en neem je deel voor € 250,00 (ex. 21% BTW). Je dient je dan wel aan te melden met het e-mail adres waarop je ook de nieuwsbrief van Blik op Hulp ontvangt.

Werk je als zelfstandige zonder personeel (zzp-er), dan geldt een prijs van € 200,00 (ex. 21% BTW). Vermeld bij inschrijving je KvK-nummer in het tekst blok opmerkingen.

Iedere deelnemer mag een collega naar keuze gratis laten deelnemen aan dit online-congres. De gratis collega dient zich wel in te schrijven. Je collega krijgt ook eventuele registerpunten en een bewijs van deelname. De introducé ontvangt de standaard geautomatiseerde bevestiging, maar er zal geen factuur worden verstuurd. 

 

Aanmelding verloopt via het online inschrijfformulier en gebeurt op volgorde van aanmelding.

Website

https://www.congresburo.com/aanbod/323/multiprobleemgezinnen-5e-editie.html