19 mei 2022

Tekenbewegingen over de grens

donderdag 19 t/m zondag 22 mei 2022

Een vierdaagse TBM verdiepingstraining in de Franse Ardennen op een wonderschone plek. Je gaat een proces van zelfonderzoek aan door middel van TBM oefeningen, meditatie, beweging en ruimte. Er kunnen allerlei redenen zijn om deel te nemen aan deze training. Je hebt het verlangen naar tijd voor jezelf, om iets te veranderen, om een fase of gebeurtenis in je leven af te sluiten of juist in te luiden, je wilt schoon schip maken ten aanzien van werk of relatie, je bent in een bezinnings- of rouwproces. Of je zoekt inspiratie en vernieuwing.

De training vindt plaats in de voormalige pastorie van het dorpje Estrebay, 15 km over de Belgische grens. De rust die je hier ervaart creëert een tussenruimte waarin je kunt zoeken en spelen, stil worden en je uitdrukken, met jezelf en met anderen. De tien oervormen zijn steeds ons gereedschap, van daaruit kom je in beweging. We zullen in de ochtend en avond vooral in het atelier werken, de middag besteden we aan zelfwerkzaamheid en ontspanning. Elke deelnemer maakt op de eerste dag een eigen hutje in de grote tuin. Een plek om door de dag heen af en toe te zijn als deel van je werkproces.

Lida Floor en Didi Overman, zijn beiden beeldend kunstenaar en beeldend therapeut. Ze ontwikkelden samen de tekenbewegingsmethode TBM en beschreven deze in het boek ‘In tekenbeweging Zijn’. (2011) Sindsdien geven we TBM trainingen aan vaktherapeuten, coaches en andere belangstellenden. 

Notities

DATA: donderdag 19 t/m zondag 22 mei 2022

AANTAL DEELNEMERS: maximaal 8 personen

PLAATS: Estrebay, Frankrijk

KOSTEN: 475,- incl. lessen, materiaal en lekkere vegetarische maaltijden

Voor de overnachting kun je kiezen uit 3 mogelijkheden:

- een eigen kamer: 35 euro per nacht

- een slaapplek op de vide: 25 euro per nacht

- je eigen tent: 15 euro per nacht

Aankomst donderdag voor 14.00u, vertrek zondag 14.00u

Reistijd per auto: ongeveer 4,5 uur (360 km)

Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar info@tekenbeweging.nl.

Je krijgt een inschrijfformulier toegestuurd waarmee je je kunt aanmelden. Daarna ontvang je van ons een factuur waarmee je kunt betalen.

Website

www.tekenbeweging.nl